Mramorový veniec
250 g margarínu, 200 g prášk. cukru, 1 vanilkový cukor, štipka soli, 4 vajcia, 50 g polohrubej múky, 1 kypriaci prášok, 1/8 l mlieka, 20 g kakaa, 1 lyžica cukru, práškový cukor na posypanie
Ako na to:Margarín, cukor, vanilkový cukor a soľ vymiešame do penista a postupne pridávame vajcia. Striedavo pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a mlieko.
Cesto miešame, kým nie je kypré a spenené. Asi 1/3 cesta oddelíme do misky, zmiešame kakao s cukrom a rovnomerne ho vmiešame do oddeleného cesta.
Dobre vymastíme vencovitú formu a dáme do nej asi 1/2 bieleho cesta. Naň dáme tmavé cesto a napokon zvyšok bieleho cesta. Do cesta ponoríme vidličku a špirálovými pohybmi ju ťaháme dookola. Vznikne tak mramorový vzor. Koláč upečieme vo vyhriatej rúre.