Moravský vrabec

Potrebujeme:

250 g bravčového mäsa z pliecka, 250 g bravčového bôčika, 50 g masti, soľ, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, potlčená rasca, 20 g hladkej múky, mäsový vývar

Ako na to:

Umyté mäso pokrájame na väčšie kocky a opražíme v rozohriatej masti. Potom osolíme, pridáme cibuľu nasekanú nadrobno, speníme, primiešame cesnak rozotrený so soľou a potlčenú rascu. Podlejeme vodou a dáme piecť do vyhriatej rúry. Počas pečenia mäso podlievame vypečenou šťavou a podľa potreby podlievame horúcou vodou.
Mäkké mäso vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, opražíme, zalejeme vývarom a povaríme 20 minút. Mäso uložíme na tanier a polejeme šťavou. Podávame so zemiakovou knedľou a s dusenou kapustou.

12.03.2014

Podobné recepty