Grilážová torta
4 vajcia, 4 lyžice práškového cukru, 4 lyžice hrubej múky, tuk a múka na vymastenie a posypanie formy, jahodový džem
Karamel: 4 zarovnané lyžice kryšt. cukru, 4 lyžice vody
Krém: 7 bielkov, 210 g prášk. cukru, 1 vanilkový cukor, šľahačka na ozdobenie, ovocie (jahody)
Žĺtka vymiešame s cukrom, striedavo pridávame múku a sneh z bielkov. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a upečieme. Upečené a vychladnuté cesto potrieme džemom.
V suchej rajničke do hneda skaramelizujeme kryšt. cukor a zalejeme ho 4 lyžicami vody. V kotlíku vyšľaháme bielka, do snehu zašľaháme práškový a vanilkový cukor a nad parou všetko šľaháme do zhustnutia. Nakoniec pridáme aj rozpustený karamel. Šľaháme ešte 5 minút, potom penu navrstvíme na upečené a potreté cesto.
V mierne teplej rúre zapečieme tortu, vyberieme ju z formy a necháme vychladnúť. Povrch ozdobíme ovocím a šľahačkou.