Zapekaný špenát
1 kg špenátu, 80 g masla, 40 g hladkej múky, muškátový orech, 1 dcl mlieka, 100 g postrúhaného syra, 2 vajcia, soľ, 1 žemľa
Ako na to:Očistený špenát uvaríme vo vode. Potom ho z vody vyberieme a necháme odtiecť. Vychladnutý špenát posekáme a na 60 g masla chvíľu dusíme. Pridáme múku, troška postrúhaného muškátového orecha, mlieko a ešte chvíľu dusíme. Odstavíme z ohňa, vmiešame 80 g postrúhaného syra, vajcia, premiešame, dochutíme soľou a vlejeme do vymastenej ohňovzdornej nádoby. Posypeme zvyškom postrúhaného syra a postrúhanou žemľou.
Pokvapkáme rozpusteným maslom a v horúcej rúre 10 minút zapečieme.