Dvojfarebné koláče
300 g masla, 150 g prášk. cukru, štipka soli, 400 g hladkej múky, 40 g kakaového prášku, 2 bielka
Ako na to:Maslo, práškový cukor a soľ premiešame na doske, pridáme múku a vypracujeme cesto. Cesto rozdelíme na dva diely.
Do jedného dielu pridáme kakao. Obidve cestá zabalíme do alobalu a na 2 hodiny odložíme do chladničky. Rúru vyhrejeme na 190 °C.
Zo svetlého a tmavého cesta vytvarujeme hranoly, potrieme ich bielkom a šachovnicovo poukladáme. Hranoly zavinieme do plátu svetlého alebo tmavého cesta.
Roládu dáme do chladničky, aby dobre stuhla, potom pokrájame na plátky hrubé asi 1/2 cm. Uložíme ich na plech a pečieme do zlatožlta 10 až 14 minút na prostrednej priečke rúry.
Upečené plátky necháme na plechu vychladnúť a vyberieme.