Bešamelová roláda so šunkovou plnkou
30 g masla, 40 g krupicovej múky, 1 dcl mlieka, 2 vajcia, soľ
Plnka: 120 g šunky (alebo vareného údeného mäsa), 50 g mlieka, 10 g hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie, na pokropenie 20 g masla a 20 g ementálskeho syra na posypanie
Do hrnca dáme maslo, necháme ho rozpustiť, primiešame krupicovú múku, zalejeme mliekom a uvaríme na hustú kašu.
Do vychladnutej kaše zamiešame žĺtka, soľ a z bielkov ušľahaný tuhý sneh. Všetko spolu zmiešame na hladkú masu, ktorú rozotrieme na pomastený plech a v rúre upečieme do ružova.
Upečený vlažný plátok podoberieme dlhším nožom, dáme na čistý papier, potrieme plnkou a stočíme do rolády. Potom roládu pokrájame na porcie, dáme na taniere, pokropíme rozpusteným maslom, posypeme postrúhaným syrom a podávame ako predjedlo.
Plnka: Do hrnca dáme mlieko, múku a za stáleho miešania uvaríme na kašičku. Ešte do horúcej primiešame pomletú šunku, korenie a podľa potreby soľ.