Gaštanová torta nepečená

Potrebujeme:

Cesto: 1 kg gaštanov, 200 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor
Plnka: 100 g masla, 100 g čokolády, 60 g práškového cukru, 2 lyžice rumu
Poleva: 50 g čokolády na varenie, 2 dcl šľahačkovej smotany

Ako na to:

Gaštany nakrojíme a dáme ich do teplej rúry (nesmú sa piecť). Keď ich vyberieme, stiahneme z nich šupku, prepasírujeme, pridáme práškový a vanilkový cukor a vypracujeme na hmotu, ktorú rozdelíme na dve časti.
Jednu časť rozotrieme na tortovú misu, na ktorú sme dali mastný papier, na to dáme plnku a znovu gaštanovú hmotu. Polejeme rozpustenou čokoládou a ozdobíme vyšľahanou, nesladenou šľahačkou.

Plnka: Z masla, mäkkej čokolády, cukru a rumu vymiešame hladkú plnku.

25.03.2014

Podobné recepty