Vanilkovo-banánový ricottový puding
1 vanilkový puding (napr. Dr.Oteker pravá vanilka)
1/2 l mlieko
2 PL hnedý nerafinovaný cukor
vanilková esencia
1 zrelý banán
250 g ricotta
Pudingový prášok rozmiešame v 1/3 mlieka s 2 PL hnedého cukru. Do zvyšného mlieka pridáme 1 ČL vanilkovej esencie a necháme zovrieť. Pridáme mlieko s pudingovým práškom a za stáleho miešania klasicky uvaríme puding. Hotový puding dáme nabok a necháme chladnúť.
V miske si zatiaľ vidličkou roztlačíme banán na kašu. Pridáme celé balenie ricotty a premiešame. Potom všetko zamiešame do uvareného jemne vychladnutého pudingu.
Rozdelíme do misiek na puding, prípadne ešte ozdobíme kolieskami banánu a môžeme hneď podávať, alebo necháme stuhnúť v chladničke.