Jazyk na hubách
1 väčší jazyk, voda, 2 strúčiky cesnaku, 3-4 zrnká čierneho a nového korenia, 60 g masti, 40 g cibule, 200 g húb, rasca, mleté čierne korenie, malá lyžička červenej papriky, vývar z jazyka, 10 g nasucho opraženej hladkej múky, soľ
Ako na to:Umytý jazyk vložíme do vody, do ktorej sme pridali 2 strúčiky cesnaku a 3-4 zrnká čierneho a nového korenia.
Mäkký jazyk vyberieme do studenej vody, odstránime z neho blanu a pokrájame na tenké plátky.
Na masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme do nej očistené umyté, na menšie kúsky pokrájané huby, rascu, korenie, papriku a za občasného miešania dusíme vo vlastnej šťave. Potom huby podlejeme naberačkou vývaru.
Udusené huby zaprášime múkou, premiešame a podľa potreby rozriedime vývarom. Do udusených húb vložíme pripravený jazyk. Podľa chuti osolíme.