Kapor opečený s cibuľkou
4 porcie kapra, soľ, mleté čierne korenie, 4 lyžice oleja, 4 cibule, potlčená rasca, 1 lyžička mletej červenej papriky, 1 lyžica zelenej petržlenovej vňate posekanej nadrobno, citrónová šťava
Ako na to:Očistené porcie kapra osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, prudko opečieme v rozohriatom oleji, vyberieme a odložíme do tepla.
V oleji po opekaní speníme očistenú cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme potlčenú cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme potlčenú rascu a mletú červenú papriku, vložíme pripravené porcie kapra, podlejeme trochou vody a prikryté dusíme do mäkka.
Nakoniec posypeme zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno a pokvapkáme citrónovou šťavou. Podávame s opraženým chlebom.