Mozočkový nákyp
80 g masla, 6 vajec, 200 g uvarených zemiakov, 100 g mletej šunky (alebo mäkkej salámy), soľ, 1 dcl smotany, 200 g teľacích alebo bravčových mozočkov, mleté čierne korenie, petržlenová vňať, 50 g postrúhaného syra
Ako na to:Maslo vymiešame so 6 žĺtkami, pridáme v šupke uvarené, olúpané, nastrúhané zemiaky, nadrobno nasekanú šunku alebo salámu, soľ, sneh zo 6 bielkov a zľahka celé premiešame.
Ohňovzdornú misu vymastíme maslom, dáme polovicu zemiakovej hmoty, na to navrstvíme jemne pokrájané, odblanené, okorenené a s nasekanou petržlenovou vňaťou premiešané mozočky. Prikryjeme druhou polovicou zemiakovej hmoty.
V dobre vyhriatej rúre pečieme asi 30 minút. Na upečený, horúci nákyp dáme nastrúhaný syr.