Rebarborový koláč s drobenkou

Potrebujeme:

400 g očistenej rebarbory, 2 poháre bieleho jogurtu (pohár s objemom 200 ml), 2 vajcia, 2 PL oleja, 2 poháre polohrubej múky, 1 pohár kryštálového cukru, 1 prášok do pečiva
Drobenka: 50 g masla, 80 g hrubej múky, 40 g práškového cukru

Ako na to:

Rebarboru umyjeme, ošúpeme, nakrájame na kúsky. V mise zasypeme kryštálovym cukrom a necháme odležať aspoň 30 minút. Rebarbora zatiaľ pustí šťavu, čím sa zbaví trpko-kyslej chuti. Scedíme ju a vyžmýkame.
Zmiešame jogurt so žĺtkami a olejom, pridáme múku, kryštálový cukor, prášok do pečiva a všetko spolu vyšľaháme. Jemne vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov so štipkou soli. Cesto vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech a navrch dáme nakrájanú rebarboru.
Z masla, hrubej múky a práškového cukru urobíme drobenku, ktorou posypeme cesto s rebarborou a celé to posypeme škoricou a cukrom. Pečieme vo vyhriatej rúre cca 60 minút pri 180 °C. Musíme dávať pozor, aby sa rebarbora nespálila. Koláč necháme vychladnúť.

07.09.2008

Podobné recepty