Cigánska pečienka

Potrebujeme:

300 g hovädzieho mäsa, 300 g bravčového mäsa z pliecka, 150 g vareného údeného mäsa, 1 žemľa, 2 vajcia, 2 kyslé uhorky, 1 sardelka, soľ, mleté čierne korenie, 20 g masti, 1 cibuľa, 20 g masla

Ako na to:

Mäso hovädzie, bravčové, údené a žemľu namočenú vo vode pomelieme, pridáme vajcia, nadrobno nasekané uhorky, vymiešanú sardelku, soľ, mleté čierne korenie a nadrobno nakrájanú, na masti spenenú cibuľu.
Prísady spolu premiešame, urobíme šišku, ktorú dáme do pekáča, obložíme plátkami masla a za občasného preliatia pečieme asi 1 hodinu, počas pečenia podľa potreby dolejeme troškou teplej vody.

09.04.2014

Podobné recepty