Banánová roláda

Potrebujeme:

5 vajec, 5 lyžíc krupicového kryšt. cukru, 5 lyžíc polohrubej múky, 2 banány
Plnka: 250 g masla, 100 g prášk. cukru, 100 g čokolády na varenie, 0,5 dcl rumu

Ako na to:

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, zašľaháme doň cukor a žĺtka a postupne primiešame múku.
Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme vo vyhriatej rúre.
Upečené cesto vyklopíme na vlhkú utierku, spolu s ňou stočíme do rolády a necháme dobre vychladnúť. Vychladnutú roládu roztočíme, natrieme plnkou, obložíme pozdĺžne prekrojenými banánmi a znova pevne stočíme. Povrch rolády potrieme zvyšnou plnkou.

Plnka: Maslo s cukrom vymiešame do peny, pridáme zmäknutú vychladnutú čokoládu, rum a dobre vymiešame.

10.04.2014

Podobné recepty