Čína so šampiňónmi a ryžou
1 kuracie prsia
1 stredne veľká cibuľa
10 dkg šampiňónov
hrsť mrazenej zeleniny (Maďarská zmes - kukurica, hrášok a paprika)
1 sáčok uvarenej dlhozrnnej ryže
2-3 listy ľadového šalátu
10 dkg tvrdého nastrúhaného syra (napr. Eidam)
soľ, čierne mleté korenie, vegeta, štipka kari, štipka červenej mletej sladkej papriky, sójová omáčku a asi 1 PL olivového oleja
Na woku zohrejeme olivový olej. Všetko robíme na stredne veľkom ohni sporáka a neustále budeme nadhadzovať (miešať). Pridáme nahrubo nakrájanú cibuľu. Po asi minúte pridáme na kúsky nakrájané kuracie prsia. Po ďalšej minúte pridáme asi tak 8-10 "cvrngov" sójovej omáčky, štipku červenej mletej papriky, štipku kari a podľa slanosti vegetu. Po ďalšej minúte pridáme mrazenú zeleninu.
Asi po piatich minútach pridáme šampiňóny a vopred uvarenú ryžu v osolenej vode. Po ďalších 3-5 minútach pridáme listy ľadového šalátu. Hneď na to vypneme sporák. Ešte raz dobre premiešame a máme hotovo. Celé varenie trvá cca 15 minút.
Podávame do plytkého taniera a posypeme postrúhaným syrom.