Žĺtkové rezy

Potrebujeme:

7 vajec, 250 g prášk. cukru, 1 dcl bieleho vína, 120 g orechov, 70 g strúhanky
Plnka: 2 dcl mlieka, 1 lyžica hrubej múky, 300 g masla, 150 g prášk. cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 2 žĺtka
Sneh: 6 bielkov, 200 g krupicového kryšt. cukru
Čokoládová poleva: 100 g čokolády na varenie, 70 g stuženého pokrmového tuku

Ako na to:

Jedno celé vajce a 6 žĺtkov vymiešame s cukrom do peny, pridáme víno, zomleté orechy, strúhanku a nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh ušľahaný z bielkov.
Cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme vo vyhriatej rúre. Vychladnutý koláč potrieme plnkou, bielkovým snehom a nakoniec polejeme čokoládovou polevou.

Plnka: Z mlieka a múky uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým a vanilínovým cukrom do peny, postupne pridáme žĺtka, vychladnutú kašu a premiešame.

Sneh: Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme cukor a nad parou šľaháme do zhustnutia.

Čokoládová poleva: Polámanú čokoládu a posekaný tuk roztopíme nad parou a vymiešame do hladka.

13.04.2014

Podobné recepty