Baranina s lečom

Potrebujeme:

800 g baranieho stehna, 100 g bravčovej masti, 1 väčšia cibuľa, rasca, 2 strúčiky cesnaku, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, voda, soľ, 700 g zemiakov, 4 zelené papriky, 4 rajčiaky

Ako na to:

Mäso umyjeme, posekáme na malé kúsky aj s kosťou a na masti za stáleho miešania upražíme. K upraženému mäsu pridáme posekanú cibuľu, rascu, cesnak, mletú červenú papriku a čierne korenie. Niekoľko minút dusíme a potom podlejeme vodou tak, aby bolo mäso prikryté, osolíme a na miernom ohni varíme.
Keď je skoro mäkké, pridáme na kocky pokrájané zemiaky, pokrájanú papriku a rajčiaky. Ak je treba dolejeme vodou a dovaríme všetko do mäkka. Podávame s chlebom.

13.04.2014

Podobné recepty