Mandľové rezy

Potrebujeme:

6 bielkov, 2 PL kryšt.cukru, 180 g prášk.cukru, 100 g nelúpaných mandlí, 100 g čokolády alebo 40 g kakaa, 60 g hrubej múky, 100 g kandizovaného ovocia, 50 g hrozienok, rum, masť a múka na vymastenie a vysypanie plechu
Krém: 100 g kryšt.cukru, kúsok vanilky, 1/2 dcl mlieka, 100 g lieskových orieškov, 2 PL rumu, 100 g masla

Ako na to:

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, postupne do neho pridávame kryšt. cukor a tiež prášk. cukor. Primiešame pomleté mandle, strúhanú čokoládu a hrubú múku. Vmiešame pokrájané kandizované ovocie a hrozienka.
Cesto vylejeme do pripraveného menšieho plechu a upečieme. Vychladnutý koláč rozdelíme na tri diely a pokropíme rumom. Cukor s vanilkou uvaríme v 1/2 dcl mlieka, do vriaceho dáme opražené, šupiek zbavené a pomleté lieskovce. Chvíľu ešte povaríme, do vlažného pridáme rum a zamiešame maslo.
Koláčové rezy naplníme, zložíme ich na seba a krémom natrieme aj na povrchu. Ľubovoľne ozdobíme a krájame na rezy.

14.04.2014

Podobné recepty