Anglická polievka

Potrebujeme:

400 g teľacieho mäsa, 70 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler), 50 g pokrájaných húb, soľ, 40 g masla, 40 g hladkej múky, mleté čierne korenie, 2 žĺtka, petržlenová vňať alebo pažítka

Ako na to:

Mäso umyjeme a spolu s očistenou zeleninou a pokrájanými hubami dáme do osolenej vody variť do mäkka.
Uvarené mäso a zeleninu vyberieme, mäso pokrájame na malé kocky, zeleninu prepasírujeme. Z masla a múky urobíme svetlú zápražku, zriedime ju vodou, prevaríme a vlejeme do vývaru. Pridáme pokrájané mäso, prepasírovanú zeleninu, korenie a necháme prejsť varom.
Pred podávaním pridáme do polievky rozhabarkované žĺtka, nakrájanú petržlenovú vňať alebo pažítku.

14.04.2014

Podobné recepty