Čokoládový cheesecake
Korpus:
200 g tmavých BeBe keksov
100 g masla
Náplň:
500 g mäkkého tvarohu
250 g Mascarpone
250 ml smotany na šľahanie
100 g práškového cukru
3 vajcia
200 g mliečnej čokolády
200 g horkej čokolády
200 g bielej čokolády
Korpus:
BeBe keksy rozmixujeme na jemno, maslo roztopíme, a potom keksy a maslo spojíme tak, aby keksy nasiakli. Zmes dáme do tortovej formy, poriadne rukami roztlačíme a pečieme na 160°C po dobu 10 minút. Necháme vychladnúť.
Náplň:
Smotanu na varenie privedieme k varu, pridáme nalámanú mliečnu čokoládu, počkáme kým sa roztopí a za občasného miešania necháme vychladnúť (môžeme metličkou mixovať, aby neboli hrudky). Vo vodnom kúpeli roztopíme horkú čokoládu a v druhom vodnom kúpeli roztopíme bielu čokoládu.
V miske zmiešame tvaroh, Mascarpone, cukor, vajcia a vymixujeme v hladkú hmotu. Pripravenú hmotu rozdelíme na polovicu a zmiešame s roztopenou čokoládou. Na vychladený korpus rozotrieme hmotu s tmavou čokoládou a na to dáme hmotu s bielou čokoládou. Pečieme na 150°C cca 45 minút, po upečení necháme vychladnúť.
Na vychladený cheesecake nalejeme pripravenú smotanu s čokoládou a na pár hodín dáme do chladu stuhnúť.