PIškótový baránok
3 vajcia, 150 g cukru, 5 lyžíc oleja, 5 lyžíc horúcej vody, 150 g polohrubej múky, 1 lyžica prášku do pečiva, vanilínový puding, citrónová kôra, 1 lyžička citrónovej šťavy, hrozienka, štipka soli, maslo na vymastenie formy, hrubá múka na posypanie formy
Ako na to:Žĺtka rozotrieme s cukrom, pridáme olej a horúcu vodu a vyšľaháme do hustej peny.
Múku zmiešame s práškom do pečiva a vanilkovým pudingom, pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a vmiešame ju do žĺtkovej formy. Bielka vyšľaháme s niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy a soľou dohusta a vmiešame ich do cesta.
Formu baránka silno vymastíme maslom a vysypeme múkou. Do miest, kde sú oči a noštek vtlačíme hrozienka a nalejeme cesto. Priklopíme vrchný diel formy, vložíme na plech a dáme piecť do predhriatej rúry. Pečieme 40-50 minút. Baránka necháme vychladnúť vo forme.