Veľkonočné vajíčka z čokolády
150 g čokolády na varenie, 90 ml kyslej smotany, 3 vajcia, kakao, kokos, strúhaná čokoláda na zdobenie, cukrárske zdobenie
Ako na to:Vajíčka na oboch koncoch prepichneme ihlou tak, aby na jednej strane, pri vyfúknutí vajíčka, vznikol väčší otvor pre vytečenie bielka so žĺtkom a na druhej strane ponecháme len minimálny otvor.
Celý obsah vajíčka vyfúkneme do pripravenej nádoby. Potom prázdne vajíčko riadne vypláchneme vodou a osušíme. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, pridáme do nej kyslú smotanu a dôkladne premiešame. Vzniknutú zmes vlejeme napríklad do igelitového sáčka, na ktorom sme na jednom konci vystrihli dierku, avšak menšiu ako je väčší otvor škrupinky.
Vajíčka si postavíme do pohárov, aby mali pri plnení čokoládovou zmesou stabilitu. Potom ich naplníme, necháme vychladnúť a olúpeme tú stranu škrupinky, ktorá stála v pohári. Olúpanú stranu vajíčka potom namáčame vo výzdobe podľa vlastnej fantázie - v kakau, strúhanej čokoláde, v kokose, cukrárskej výzdobe,...
Čokoládovú náplň môžeme konzumovať lyžičkou, lebo čokoláda, si vďaka smotane, zachová krémovú konzistenciu.