Prekladaná kyslá kapusta
1 cibuľa, 6 g masti, mletá červená paprika, 400 g mletého bravčového mäsa, soľ, mleté čierne korenie, 600 g kyslej kapusty, 200 g domácej klobásy, 100 g udusenej ryže, 2,5 dcl kyslej smotany
Ako na to:Očistenú a pokrájanú cibuľu opražíme v rozohriatej masti, pridáme mletú červenú papriku a zomleté mäso. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a dusíme.
Počas dusenia občas podlejeme vodou a premiešame. Kapustu trocha podlejeme vodou a podusíme.
Do vymasteného pekáča dáme najprv vrstvu kapusty, potom klobásu pokrájanú na kolieska, udusené mäso, udusenú ryžu a navrch znova vrstvu kapusty. Zalejeme smotanou rozmiešanou so soľou a zapečieme vo vyhriatej rúre. Podávame s varenými zemiakmi alebo chlebom.