Roláda s jahodovou plnkou
Cesto: 4 vajcia, 70 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 200 g polohrubej múky
Plnka: 2,5 dcl mlieka, 1 zlatý klas, 1 žĺtok, 1/2 balíčka vanilínového cukru, 125 g masla, 200 g práškového cukru, 200 g jahôd
Cesto: Žĺtka, práškový a vanilínový cukor vymiešame, pridáme múku a z bielkov vyšľahaný tuhý sneh. Všetko zľahka premiešame a dáme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme v dobre vyhriatej rúre.
Upečenú piškótu dáme do vlhkej utierky, stočíme a necháme chvíľu podusiť. Vychladnutú roládu naplníme.
Plnka: V mlieku rozmiešame zlatý klas, žĺtok a vanilínový cukor. Uvaríme za stáleho miešania hustú kašu. Maslo s cukrom vymiešame do peny, pridáme vychladnutú kašu a nakoniec pridáme pokrájané jahody.