Medailóniky z mletého mäsa

Potrebujeme:

1 žemľa, 500 g bravčovej krkovičky, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, tymian, soľ, mleté čierne korenie, 1 vajce, olej na potretie
Pikantná omáčka: 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, olej, 400 g sterilizovaných rajčiakov, soľ, oregano, rozmarín, citrónová šťava

Ako na to:

Žemľu namočíme do vody, vytlačíme a spolu s mäsom zomelieme. Pridáme očistenú cibuľu pokrájanú nadrobno, pretlačený cesnak, tymian, soľ, mleté čierne korenie, vajce a dôkladne vypracujeme.
Z masy sformujeme guľky, ktoré ponapichujeme na drevené alebo kovové špajdle, potrieme olejom a urgrilujeme v dobre vyhriatej rúre z oboch strán. Podávame s pikantnou omáčkou.

Pikantná omáčka: Očistenú cibuľu a cesnak pokrájame nadrobno, opražíme v rozohriatom oleji, pridáme pokrájané rajčiaky, osolíme, posypeme oreganom, rozmarínom a podusíme 5 minút. Nakoniec ochutíme citrónovou šťavou.

29.04.2014

Podobné recepty