Bravčový bôčik so zeleninou

Potrebujeme:

500 g bravčového bôčika, soľ, 80 g masti, 3 cibule, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, 40 g rajčiakového pretlaku, 2 strúčiky cesnaku, 300 g zeleninovej papriky, 200 g rajčiakov, 120 g ryže, vývar, zelená petržlenová vňať

Ako na to:

Bôčik očistíme, umyjeme, pokrájame na malé kocky, osolíme, rýchlo opečieme v rozohriatej masti a vyberieme.
Vo výpeku opražíme očistenú pokrájanú cibuľu, pridáme mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, rajčiakový pretlak a cesnak rozotrený so soľou
Podlejeme vodou, pridáme opečené mäso a dusíme asi pol hodiny. Potom pridáme očistenú pokrájanú papriku, rajčiaky a umytú ryžu, zalejeme vývarom a varíme asi 10 minút. Nakoniec prikryjeme a udusíme vo vyhriatej rúre domäkka.
Podávame posypané posekanou zelenou petržlenovou vňaťou.

01.05.2014

Podobné recepty