Kapustové karbonátky
1/2 hlávky kapusty, soľ, 150 g vareného mäsa (hovädzie, údené a pod.), 1 vajce, mleté čierne korenie, 20 g masla, 1/2 cibule, 1 žemľa, mlieko, strúhanka na obaľovanie a olej na vyprážanie
Ako na to:Očistenú, na menšie časti pokrájanú kapustu dáme do osolenej vriacej vody uvariť do mäkka. Uvarenú kapustu vyberieme z vody, necháme odtiecť a vychladnúť.
Vychladnutú kapustu pomelieme, pridáme pomleté mäso, vajce, mleté čierne korenie, na masle spenenú nadrobno pokrájanú cibuľku a žemľu namočenú v mlieku. Zmes spolu dobre premiešame, a ak je treba pridáme troška strúhanky.
Zo zmesi robíme karbonátky, ktoré obalíme v strúhanke a vyprážame v horúcom oleji.