Živánska pochúťka

Potrebujeme:

mäso (krkovica, karé, kuracie), sójovku, zemiaky, cibuľu, cesnak, klobásku, slaninu, olej, alobal

Ako na to:

Mäso narežeme po bokoch, aby sa nekrútilo. Trochu vyklepeme, osolíme a postrašíme sójovkou. Mäso necháme tak.
Pripravíme si očistené zemiaky, ktoré nakrájame na kolieska. Cibuľu tak isto na kolieska. Nakrájame slaninu na plátky a 1/4 klobásky.
Pripravíme si kus alobalu, na ktorý ulejeme trocha oleja. Poukladáme tam do kolieska zemiaky, ktoré osolíme. Na to dáme na kolieska nakrájanú cibuľu. Na to položíme mäso a buď roztlačený alebo nakrájaný cesnak. Na to položíme slaninku a klobásku. Zabalíme a vložíme na 45 minút do rúry.
Po 45 minútach vyberieme a môžeme jesť.

22.10.2008

Podobné recepty