Blesková trasená torta

Potrebujeme:

3 smotany na šľahanie, 2 konzervy mandarínkového kompótu, 2 pudingy bez varenia, hotový korpus z piškótového cesta (prip. ho môžete aj upiecť) alebo len obyčajné piškóty či keksy

Ako na to:

Vymiešame 2 vajcia so 70 g kryštálového cukru do peny. Potom pridáme 70 g hladkej múky, pol balíčka prášku do pečenia a 2 lyžice horúcej vody. Všetko vymiešame a dáme do formy vyloženej papierom na pečenie. Pečieme asi pri 180 C cca 15 minút.
Krém: Do väčšieho hrnca s pokrievkou, ktorá dobre tesní, nalejeme 2 smotany na šľahanie, dva mandarínkové kompóty aj so všetkou šťavou a nasypeme oba pudingy. Nemiešame, iba hrniec zakryjeme pokrievkou a niekoľkokrát zatrasieme, pokiaľ sa tekutý obsah nezmení na krémový.
Tortovú plnku natrieme na korpus alebo piškóty, či keksy a klasicky ozdobíme vyšľahanou treťou šľahačkovou smotanou. Piškóty môžeme predtým namočiť do vychladenej kávy. Nakoniec dáme vychladnúť do chladničky.

17.11.2008

Podobné recepty