Mrkvový prívarok

Potrebujeme:

2 väčšie mrkvy, 60 g masla, petržlenová vňať, 1 strúčik cesnaku, 40 g hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie, 2 žĺtka, 2 dcl kyslej smotany, citrónová šťava

Ako na to:

Mrkvu očistíme a pokrájame na kolieska. Na 20 g masla opražíme nakrájanú mrkvu, petržlenovú vňať a cesnak. Podlejeme troškou vody a dusíme do polomäkka.
Keď je mrkva polomäkká, vyberieme petržlenovú vňať, pridáme zápražku, ktorú urobíme zo zvyšku masla a múky pridáme soľ, mleté čierne korenie a dovaríme.
Nakoniec pridáme žĺtka rozhabarkované v kyslej smotane. Necháme znova prejsť varom a dochutíme citrónovou šťavou.

18.05.2014

Podobné recepty