Ľadové rezy
4 bielka, 4 lyžice prášk.cukru, 4 lyžice polohr.múky, 1/4 balíčka prášku do pečiva, 50 ml mlieka
Krém: 500 ml mlieka, 4 žĺtka, 4 lyžice prášk.cukru, 2 balíčky Zlatého klasu, 250 g masla, 2 lyžice kakaa
Na ozdobu: 250 ml šľahačkovej smotany, postruhanú čokoládu
Bielka vyšľaháme s cukrom a postupne pridávame múku s kypriacim práškom. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme. Ešte horúce ho celé pokvapkáme mliekom.
V mlieku rozmiešame žĺtka, cukor a Zlatý klas. Z toho uvaríme hustú kašu, a keď vychladne vmiešame do nej maslo (najprv si ho rozmixujte).
Krém vyšľaháme elektrickým šľahačom, rozdelíme na polovicu, do jednej pridáme kakao. Na cesto natrieme najprv vanilkový krém a naň kakaový. Šľahačku vyšľaháme (najlepšie so stužovačom) a ozdobíme ňou povrch koláča. Nakoniec ho posypeme postrúhanou čokoládou.