Bravčová pečeň na cesnaku

Potrebujeme:

70 g oleja, 1 cibuľa, 400 g bravčovej pečene, 2 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, 3 dcl vody, 20 g hladkej múky, soľ

Ako na to:

Na horúcom oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme odblanenú, nakrájanú pečeň, pretlačený cesnak, mleté čierne korenie a za stáleho miešania, chvíľu opekáme. Zalejeme 1/3 vody a dusíme. Občas zamiešame a podľa potreby dolejeme vodou.
Keď je pečeň polomäkká, šťavu vydusíme do tuku, zaprášime múkou, opražíme do červena a zalejeme zvyškom vody. Premiešame a necháme dovariť. Hotové dochutíme soľou. Podávame s ryžou alebo zemiakmi.

21.05.2014

Podobné recepty