Dusená mrkva s mäsom
800 g mrkvy, 80 g slaniny, 500 g bravčového bôčika alebo rebierko, 250 g malých cibulí, 1-2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, troška cukru, 1 väčší pór
Ako na to:Mrkvu oškrabeme, umyjeme, pokrájame na tenké kolieska, slaninu na malé kocky a mäso na väčšie kocky. Cibuľky iba olúpeme.
Slaninu na panvici rozpustíme, pridáme mäso a po všetkých stranách opečieme. Pridáme cibuľu a jemne nakrájaný cesnak. Pridáme nakrájanú mrkvu, osolíme, okoreníme, pridáme cukor a na miernom ohni 20 minút pod pokrievkou dusíme.
Medzitým očistíme pór, pokrájame ho na tenké kolieska, umyjeme a pridáme k mäsu. Ešte chvíľu spolu podusíme.