Bravčové karé na víne
500 g bravčového mäsa (karé), olej, 1 cibuľa, 1 lyžica hladkej múky, voda, 250 g rajčiakov, 150 g šampiňónov, bobkový list, nové korenie, mleté čierne korenie, tymian, soľ, 1 dcl bieleho vína, citrónová šťava alebo ocot
Ako na to:Bravčové karé umyjeme, naklepeme a opečieme na oleji. Vyberieme na tanier a do oleja dáme nadrobno nakrájanú cibuľu, poprášime múkou, troška opražíme a zalejeme vodou.
Do takto pripravenej omáčky vložíme opečené karé, pridáme olúpané a narezané rajčiaky, šampiňóny, nové korenie, mleté čierne korenie, tymian, soľ a necháme všetko spolu dovariť.
Pred dohotovením zalejeme pokrm vínom a podľa chuti dodáme citrónovú šťavu alebo ocot. Podávame s ryžou.