Zverina na víne
400 g mäsa z jeleňa, srnca alebo diviaka, 20 g oleja, 20 g údenej slaniny, 40 g cibule, 200 g koreňovej zeleniny (mrkva, zeler, petržlen), 1/2 citróna, nové korenie, soľ, 40 g rajčiakového pretlaku, 1 dcl červeného vína, 10 g cukru
Ako na to:Odblanené rezne prudko opečieme na oleji a vyberieme. Na olej pridáme na kocky nakrájanú údenú slaninu, popražíme, pridáme očistenú nakrájanú cibuľu, ktorú speníme, nakrájanú zeleninu, opečené rezne, citrónovú kôru, nové korenie, soľ, podlejeme vodou a dusíme do mäkka.
K udusenému mäsu pridáme rajčiakový pretlak a víno, necháme prejsť varom a nakoniec dochutíme citrónovou šťavou a cukrom. Podávame s knedľou.