Kurací perkelt s penne
400 g penne
125 ml šľahačka 33%
500 g kuracie prsia
1 cibuľa
4 ks bobkový list
1 PL hladká múka
3 dcl mlieko
celé nové korenie, celé čierne korenie
soľ, mleté čierne korenie
1 PL citrónovej šťavy
Kuracie prsia umyjeme, odblaníme a nakrájame na kocky. Trocha osolíme a okoreníme.
Cibuľu nakrájame najemno a orestujeme na troche oleja do sklovita. Potom pridáme kuracie prsia a za občasného miešania orestujeme 3 min. Pridáme bobkové listy, celé nové korenie, celé čierne korenie a podlejeme 3 dcl vody.
Mäso varíme do zmäknutia. Nakoniec pridáme šľahačku a zahustíme zátrepkou (rozmiešame 1 PL múky v 3 dcl mlieka). Dochutíme soľou, mletým čiernym korením a 1 PL citrónovej šťavy.
Vo vriacej a osolenej vode s 2 PL olivového oleja uvaríme domäkka penne (niekto má rad Al dente alebo rozvarené, takže varte cestoviny podľa chuti).
Čas: 45 min.
Počet porcií: 6