Vajcia vo vínovej omáčke
Potrebujeme:
2,5 dcl červeného vína, 2 dcl vody, citrón, petržlenová vňať, muškátový orech, 40 g hladkej múky, 8 vajec, soľ
Ako na to:Víno, vodu, nastrúhanú citrónovú kôru, posekanú petržlenovú vňať a troška postrúhaného muškátového orecha povaríme. Pridáme v studenej vode rozmiešanú múku a celé znova varíme.
Uvarenú omáčku prepasírujeme a dáme variť na mierny oheň. Počas varenia púšťame do omáčky po jednom vajcia, ktoré uvaríme na tvrdo. Hotové dochutíme soľou a citrónovou šťavou. Podávame s opekanými zemiakmi.
11.06.2014
Podobné recepty
Vajcia vo vínovej omáčke, Kapor vo vínovej omáčke, Voňavé zemiaky v smotanovej omáčke, Hovädzie vo vínovej omáčke, Sardinková nátierka v paradajkovej omáčke, Morčacie v paprikovej omáčke, Morčacie v paprikovej omáčke, Sójové plátky v paradajkovej omáčke, Šťavnaté chlebíky vo vajíčku, Rybací šalát s majolkou