Makaróny zapečené so syrom a paradajkami
400 g makarónov, 40 g hladkej múky, 45 g masla, ½ l mlieka, 125 g strúhaného syra, 6 paradajok, 2 cukety, pár lístkov čerstvej bazalky, muškátový oriešok, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Makaróny uvarte v dostatočnom množstve osolenej vody. Múku opražte na 40g rozohriatého masla a za stáleho miešania prilejte mlieko, nechajte prejsť varom. V omáčke roztavte 100 g syra, osoľte, okoreňte a mierne ochuťte muškátovým orieškom. Paradajky rozkrájajte na osminky a cuketu na plátky. Zapekaciu formu vymastite zvyškom masla a navrstvite do nej striedavo makaróny a zeleninu. Zalejte omáčkou a posypte zvyšným strúhaným syrom. Zapekajte pri 200 °C asi 35 min. Hotové jedlo ozdobte bazalkou.