Gaštanová roláda
500 g mrazeného gaštanového pyré, 100 g orechov, 100 g masla, 1 dcl rumu, alobal
Plnka: 2 vajcia, 100 g kryšt. cukru, 2 lyžice kakaa, 250 g masla
Gaštanové pyré necháme rozmraziť, pridáme zomleté orechy, stuhnuté nastrúhané maslo, rum a dôkladne vypracujeme.
Vypracovanú gaštanovú masu dáme na alobal, vyvaľkáme natenko do tvaru obdĺžnika, potrieme plnkou, stočíme a povrch rolády potrieme zvyšnou plnkou, do ktorej urobíme zárezy. Roládu zabalíme do alobalu a dáme stuhnúť do chladničky. Krájame až na druhý deň.
Plnka: Vajcia s cukrom a kakaom vyšľaháme nad parou, odstavíme a za občasného premiešania necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do peny, po lyžiciach pridáme vyšľahané vajcia a vymiešame dohladka.