Švarcvaldské rezy
Na cesto: 140 g hladkej múky, 2 lyžice kakaa holandského typu, 2 lyžičky prášku do pečiva, 2 štipky soli, 220 g krupicového cukru, 1 lyžička vanilkového extraktu, 120 ml mlieka, 120 ml neutrálneho rastlinného oleja (napr. slnečnicového, 2 vajcia, maslo na vymastenie formy
Plnka: višňový džem a šľahačka
Ozdoba: kvalitná horká čokoláda nastrúhaná na hoblinky
Rúru predohrejte na 180 °C, plech s vyššími okrajmi alebo pekáčik vymastite maslom, prípadne vysteľte papierom na pečenie.
V mise premiešajte múku s práškom do pečiva, kakao, soľ, cukor a vanilku. Prilejte mlieko vyšľahané s olejom a vajcami a zmes v mise dobre premiešajte vareškou alebo elektrickými metlami pri nízkej rýchlosti.
Presuňte do formy a pečte až povrch spevnie. Vpichom špajdľou do stredu vyskúšajte, či je cesto prepečené (nemali by sa na ňom prichytiť vlhké omrvinky).
Korpus nechajte vychladnúť. Potom ho vyberte alebo vyklopte a pozdĺžne rozrežte. Potrite vyšľahanou šľahačkou a višňovým džemom a podávajte nakrájané na rezy, ozdobené šľahačkou džemom a čokoládou.