Šunkové fliačky
400 g údeného mäsa, soľ, voda, 600 g domácich fliačkov, 100 g tuku, mleté čierne korenie, soľ, 2 vajíčka, 2 dcl kyslej smotany, tuk a strúhanka na panvicu
Ako na to:Varené, udusené mäso (bez kostí) pokrájame na malé kocky alebo zomelieme na mäsovom strojčeku. V slanej vode uvaríme fliačky, scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.
Pripravené údené mäso, uvarené fliačky, rozpustený tuk, mleté čierne korenie, soľ, rozšľahané vajíčka v polovičnej dávke kyslej smotany premiešame, vložíme do vymastenej a strúhankou vysypanej panvice a v horúcej rúre pečieme.
Pred dokončením polejeme fliačky druhou polovicou smotany a dopečieme. Ako prílohu podávame sladkokyslú uhorku.