Gruzínska roštenka

Potrebujeme:

600 g sviečkovice, soľ, čierne korenie, olej, cibuľa, 1 lyžica rajčiakového pretlaku, 5 zelených olív, 1-2 kyslé uhorky, 1/2 dcl červeného vína, 1 lyžica nasekaného kôpru

Ako na to:

Z odblanenej sviečkovice narežeme 4 rovnaké kúsky. Rezy naklepeme, osolíme, okoreníme a prudko po oboch stranách opečieme na rozpálenom oleji. Vyberieme a dáme na nahriatu misu.
Do panvice pridáme nasekanú cibuľu, krátko opražíme, pridáme rajčiakový pretlak, vykôstkované olivy, na kocky narezané uhorky, zalejeme červeným vínom, dobre všetko premiešame a krátko podusíme.
Omáčku vylejeme na pripravené mäso a posypeme nasekaným kôprom.

25.06.2014

Podobné recepty