Ryba v zelenine
1 malý karfiol, 2 veľké zemiaky, 200 g zeleného hrášku, 500 g ryby, 2 veľké cibule, 1/2 lyžičky zázvoru, 4 strúčiky cesnaku, 1/4 lyžičky mletej pálivej červenej papriky, 4 klinčeky, 1/2 lyžičky škorice, 1 šálka kyslej smotany, soľ, 6 lyžíc oleja, 1 lyžička korenia karí
Ako na to:Karfiol rozoberieme na ružice, zemiaky narežeme na osminky a rybu na kúsky. Jednu cibuľu narežeme, druhú nastrúhame a rozotrieme s cesnakom, zázvorom a korením karí.
Rozpálime olej a opečieme na ňom rybu. Zvlášť udusíme zeleninu, vyberieme ju na tanier a v tom istom oleji speníme nasekanú cibuľu, pridáme ostatné prísady a dusíme asi 5 minút.
Polejeme smotanou a varíme na miernom ohni, kým tekutina nezhustne. Vlejeme pol šálky vody a zeleninu dusíme do mäkka. Nakoniec pridáme rybu a dusíme, kým pokrm dostatočne nezhustne.