Vtáčie mlieko
1/2 l mlieka, 1 balíček vanilkového cukru, 3 bielka, 100 g práškového cukru, 3 žĺtka, 50 g hrozienok, lekvár alebo čokoláda
Ako na to:Do mlieka zamiešame vanilkový cukor a dáme zovrieť. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zašľaháme doň 20 g práškového cukru.
Zo snehu ukrajujeme lyžicou gule, ktoré povaríme vo vriacom mlieku po jednej aj druhej strane. Hotové gule povyberáme.
V troške mlieka rozmiešame zvyšný cukor a žĺtka, vlejeme do vriaceho mlieka, v ktorom sme vyvarili snehové gule a za stáleho miešania varíme krém do zhustnutia. Pridáme očistené hrozienka a zamiešame.
Krém nalejeme do misy, navrch dáme pripravené snehové gule, ktoré ozdobíme lekvárom alebo strúhanou čokoládou. Podávame schladené.