Kuracie prsia s dubákovou omáčkou a penne
500 g kuracie prsia
300 g mrazené/čerstvé dubáky
pár lístkov šalvie
1 cibuľa
80 ml šľahačky 33%
400 g penne
soľ, mleté čierne korenie
2 PL hladkej múky
2 dcl mlieka
1 PL masla
olej
Cibuľu nakrájame najemno a orestujeme na troche oleja. Pridáme dubáky, nasekanú šalviu a restujeme 5 min. Potom prilejeme 3 dcl vody a varíme do zmäknutia. Nakoniec zjemníme smotanou, maslom a zahustíme múkou rozmiešanou v mlieku. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
Vo vriacej a osolenej vode s 2 PL olivového oleja uvaríme domäkka penne (niekto má rad Al dente alebo rozvarené, takže varte cestoviny podľa chuti).
Kuracie prsia umyjeme, odblaníme, osolíme a okoreníme. Na rozpálenom oleji vcelku opekáme z oboch strán asi 2 min., potom na miernom ohni dusíme ďalších 5 min. Ak bude mäso ešte surové, dusíme ho ďalej.
Servírujeme s penne cestovinami.
Čas: 35 – 40 min.
Počet porcií: 4