Plnená paprika
8 zelených paprík, 400 g bravčového mäsa, 80 g ryže, 40 g masti, 40 g cibule, soľ, 3 strúčiky cesnaku, čierne korenie, 1 vajce
Rajčiaková omáčka: 60 g masti, 50 g hladkej múky, 50 g cibule, soľ, 200 g rajčiakového pretlaku, 3 dcl smotany, voda, cukor
Zelenú papriku očistíme a odstránime vnútro. Umyté mäso pokrájame na kocky a zomelieme. Ryžu umyjeme a necháme odkvapkať.
Na rozpustenej masti speníme postrúhanú cibuľu, pridáme ryžu, podlejeme vodou a udusíme do polomäkka. K pomletému mäsu pridáme vychladnutú ryžu, soľ, rozotrený cesnak, mleté čierne korenie, vajce a všetko spolu dobre zamiešame.
Vyčistené papriky naplníme touto plnkou a dáme variť do rajčiakovej omáčky. Podávame so zemiakmi, knedľami alebo chlebom.
Rajčiaková omáčka: Rozpustíme masť, na nej opražíme nastrúhanú cibuľu, pridáme múku a urobíme svetlú zápražku. Pridáme rajčiakový pretlak so smotanou, podľa potreby zriedime vodou, osolíme, pridáme cukor a necháme zovrieť. Do vriacej omáčky vložíme naplnené papriky a uvaríme.