Čokoládový chlebík so šľahačkou
100 g masla, 120 g práškového cukru, 100 g čokolády, 60 g mandlí, 3 vajcia, 50 g hrubej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 40 g nasekaných mandlí, 2 dcl šľahačkovej smotany, 20 g práškového cukru
Ako na to:Maslo, cukor a čokoládu na sporáku zahrievame a poriadne zamiešavame. Pridáme mleté mandle, premiešame, odstavíme a miešame, kým masa nevychladne.
Do vychladnutého cesta za stáleho miešania pridáme postupne žĺtka. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, v múke rozmiešame prášok do pečiva a striedavo primiešame k cestu.
Chlebíčkovú formu vymastíme maslom, vysypeme múkou, vylejeme do nej cesto. Posypeme sekanými mandľami, vložíme do teplej rúry a upečieme. Po vychladnutí krájame na plátky a ozdobíme šľahačkou.