Ryžový krém s jahodami
200 g predvarenej ryže, 6 dcl mlieka, soľ, 50 g práškového cukru, 500 g jahôd, 40 g práškového cukru, 2,5 dcl šľahačky
Vanilkový krém: 4 dcl mlieka, 1 žĺtok, 50 g práškového cukru, 1/2 balíčka pudingového prášku, vanilkový cukor
Ryžu zalejeme mliekom, pridáme štipku soli a za stáleho miešania varíme asi 10 minút. Hrniec prikryjeme a necháme kašu vychladnúť.
Do vychladnutej kaše vmiešame práškový cukor a dáme do sklenenej misy. Mlieko, žĺtok, pudingový prášok, práškový a vanilkový cukor spolu zmiešame a za stáleho miešania uvaríme vanilkový krém. Necháme vychladnúť.
Jahody navrstvíme na ryžu, posypeme cukrom a zalejeme vanilkovým krémom. V chladničke schladíme a pred podávaním ozdobíme šľahačkou.