Andalúzsky šalát

Potrebujeme:

cestoviny fussili alebo vretienka či špirálky, ľadový šalát, šalátovú uhorku, 2-3 paradajky, červenú papriku, olivový olej, bylinkovú soľ
Dressing: nízkotučnú kyslú smotanu, bazalkové pesto, bylinkovú soľ, olivový olej

Ako na to:

Ľadový šalát bianco alebo rosso poumývajte pod studenou tečúcou vodou, dajte stiecť na čistú utierku a natrhajte do misy (nekrájajte!). Pridajte nakrájanú šalátovú uhorku aj so šupkou, nakrájané paradajky, červenú papriku a zalejte olivovým olejom. Osoľte bylinkovou soľou. Pridajte uvarené fusilli.
Dressing: V nízkotučnej kyslej smotane (väčšie balenie) rozmiešajte olivový olej, bylinkovú soľ, lyžicu bazalkovej pasty a dobre vymiešajte.
Dressing vlejte do misy s cestovinami, nastrúhajte na vrch tvrdý syr a postrašte čerstvou petržlenovou vňaťou. Poriadne premiešajte a nechajte odstáť.

07.09.2008

Podobné recepty