Ríbezľové rezy
240 g hladkej múky, 80 g práškového cukru, 150 g masla, 1 žĺtok, soľ, 1 lyžica mlieka, múka na posypanie dosky, 150 g ríbezľového džemu, 500 g ríbezlí, 20 g agaru, 3/4 l vody, 100 g cukru
Ako na to:Z múky, cukru, masla, žĺtkov, soli a mlieka urobíme vláčne cesto. Na pomúčenej doske ho vyvaľkáme na hrúbku 1 cm, preložíme na plech a upečieme do ružova.
Vychladnutý plát potrieme džemom, posypeme ríbezľami, polejeme vlažným agarom a necháme stuhnúť. Nožom namočeným do teplej vody pokrájame na rezy.
Agar: Umytý agar dáme do vody, rozvaríme a pridáme cukor. Vlažným zalievame ovocie. Namiesto neho môžeme použiť 80 g želatíny.